Ät hela rödbetan!

Ja, jag vet att inte alla delar min fascination för växters och framför allt grönsakernas inbördes släktförhållanden. Men, visste du att mangold och rödbeta inte bara är samma familj, utan samma art! Tänk att något så närbesläktat kan se så olika ut.

Och eftersom ”ät hela grönsaken” är lite av ett mantra för mig vill jag rekommendera dig att prova på rödbetsblasten. Speciellt i början på sommaren är blasten ofta relativt späd och fräsch. Stjälkarna kan du förvälla snabbt i kokande vatten. Servera rykande varma med lite pressad citron och flingsalt. Funkar som tillbehör till det mesta.

Själva bladen kan användas i salladen.,Eller hacka dem, stek upp med lite smör, vitlök och grovmalen svartpeppar. Rör ner en burk creme fraiche så har du en god och snabb pastasås. Kan inte bli bättre än så.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: