Om Gröna Karin

ProfilbildFärska, krispiga sockerärtor, saftiga morötter och sallat som är både smakrik och färggrann – det och mycket mer hittar man i min odling i Bärfendal, strax utanför Dingle, Norra Bohuslän. Min affärsidé är enkel – godare grönsaker på din middagstallrik!

Jag odlar mina grönsaker med naturgödsel från framför allt nötdjur, ogräsrensar för hand och i de fall jag behöver bekämpa sniglar, kålmal eller annat använder jag mig av nematoder, bakterier eller andra preparat som är godkända för ekologisk odling. Grönsakerna skördas för hand och med kort tid från skörd till din tallrik, oftast bara någon dag. Flera kunder märker skillnad – både på smaken och hållbarheten.

Jag började odla 2014 på mina föräldrars gård, strax utanför Kämpersvik. Sedan säsongen 2017 har både jag och odlingarna flyttat söderut till Bärfendal, ca 7  km väster om Dingle.

Under våren driver jag upp ett flertal plantor av tomat, chili, gurka, paprika, timjan, lavendel, oregano och andra kryddor, som säljs under den traditionsenliga plantdagen, även i år på föräldragården vid Kämpersvik. Tyngdpunkten ligger på sortäkta (inga hybrider, dvs du kan själv spara frön från den där goda tomaten och så nästa år), ekologiska fröer och plantorna drivs upp i ekologisk plantjord av hög kvalitet.

Instagram och Facebook delar jag med mig av inspiration, tips och kunskap om grönsaker – allt från hur man odlar dem till hur, var och när de smakar som bäst

Välkommen!

Annonser

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑